Wednesday 17 February 2016

Κοπή πίτας στο σπήλαιο Σαλίγκαρος της Σπηλαιολογικής Ομάδας Υπογαία - Kopitipita (η μόνη γνήσια σπηλαιολογική κοπιτιπίτα)

Την Κυριακή, μας έκανε καλό καιρό και κατηφορίσαμε πεζοί οι περισσότεροι τον δρόμο από το Αντώνοφ προς το Κορακοβούνι για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Σπηλαιολογικής Ομάδας Υπογαία.

Η παρέα μας δεν έκοβε πρώτη φορά μαζί βασιλόπιτα. Πολλοί από εμάς έχουμε κόψει παρέα βασιλόπιτα σε σπήλαια, πριν δέκα, δώδεκα ή και περισσότερα χρόνια.


Και στον Σαλίγκαρο έχουμε ξανακόψει, μια βροχερή μέρα, χρόνια πριν γεννηθούν τα παιδιά που φέτος συνοδέψαμε στο εσωτερικό του μικρού και όμορφου αυτού αρχαιολογικού σπηλαίου (με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε και την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας που μας χορήγησε άδεια για την επίσκεψη).

Ήταν ωραία που μαζευτήκαμε στην ύπαιθρο και περπατήσαμε με την έντονη μυρωδιά του θυμαριού να μας περικυκλώνει, ήταν ωραία που τόσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να φέρουν κάτι φαγώσιμο για την παρέα, ήταν ωραία που περάσαμε και το απόγευμα μαζί όσοι μείναμε για το άφτερ.


Τα δύσκολα της ημέρας περιορίστηκαν στο ότι δεν χωράει εύκολα τόσα άτομα το εξωτερικό του σπηλαίου, και στο ότι μια βασιλόπιτα δύσκολα κόβεται σε 48 κομμάτια (τα 5 για τα μέλη του Θησέα που μας τίμησαν με την παρουσία τους). Αξίζει και ένα μπράβο στην Ευσαΐα για την νόστιμη βασιλόπιτα.

Το φλουρί το πήρε ο μικρός Γιάννης Αδαμόπουλος, ένα δώρο δωρεά από το κατάστημα POLO του Νέου Ηρακλείου (ευχαριστούμε πολύ τον Άλκη Πετρακη και τα καταστήματα POLO).

Εύχομαι να κόβουμε μαζί βασιλόπιτα για πολλά ακόμα χρόνια η Σπηλαιολογική Ομάδα Υπογαία αποτελεί εξίσου και νέο ξεκίνημα αλλά και συνέχεια μιας παλιότερης παράδοσης. Ανυπομονούμε να γράψουμε δράση και να εξελιχτούμε ως ομάδα.


Photo Gallery by QuickGallery.com



No comments:

Post a Comment